fredag den 16. oktober 2015

Hokkaidogræskar boller

Oktober måned er mange steder lige med græskar. Så hvorfor ikke bruge til græskar i et par boller her til weekenden.  Resultatet blev nogle rigtig lækre boller, som har en god sej krumme og smag.



Det var min tanke at anvende græskarkerner fra græskarret også,. Men jeg syntes at hinden/skallen om dem var for sej og havde ikke lyst til at pille alle kerne. Så derfor anvendte jeg købeversionen af græskarkerner.


ca 15 styk
450 g vand
400 g hvedemel
300 g fuldkorns hvedemel
150 g revet græskar
100 g græskarkerner
50 g havregryn
20 g salt
10 g gær

Smuldrer gæret i hvedemelet. Rør vand, kerner og græskar sammen og tilsæt alle slags mel. Ælt dejen og kom salt i.

Stilles på køl i 12- 36 timer. Hældes på meldrysset bord og deles i det antal bollerne eller brød du ønsker. Formes og hæver på plade i ca 1-2 timer.

Bages på ved 250 grader i ca 15 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)