fredag den 9. oktober 2015

Lækre og sprøde havrekiks

Disse sprøde havrekiks kan spises "naturel" men er også super gode med lidt smør eller marmelade på. Tror endda de vil være rigtig gode med is imellem to kiks.




Havrekiksene blev impulsivt æltet sammen en dag hvor vejrudsigten for næste dag lovede regnvejr. Der er ikke noget bedre end en kop te og  friskbagte kiks eller ligende til at hygge sig med når vejret uden for er gråt og kedeligt.


ca 30 stk
170 g hvedemel
125 g havregryn
125 g smør
75 g sukker
25 g brun farin
2 spsk mælk
1/2 tsk potaske
1/2 æg
2 g salt

Rør smør og begge typer sukker sammen. Opløs potaske i mælk  Bland mælk og smørblandingene sammen med æg, salt, havregryn og hvedemel. Ælt dejen så lidt som muligt inden den formes til en pølse med en diameter på ca 5 cm. Kommes i køleskabet i mindst 30 minutter i en plastik pose (min lå i køleskabet i to dage).

Skære i tynde skiver (på ca 5 mm) og bages ved ca 12 minutter ved 180 grader. De flyder ikke ud under bagningen.

Kan opbevares i dåse i en uge - hvis de ikke forsvinde inden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)