fredag den 30. oktober 2015

Maltboller version 2


I min jagt på nogle lækre maltboller blev disse boller æltet sammen. Kærnemælken giver bollerne en mere blød struktur og samtidig gør rugmelet er der ikke er så meget glutenindhold.


Dette gav alt i alt nogle lækre bløde boller som virkede svampet selv efter to dage.


Hvis du som mig ikke altid har kærnemælk men almindelig mælk, så kan du stadig nemt lave bollerne. Du kan nemlig selv nemt lave en portion kærnemælk ud af mælk og hvidvinseddike


ca 12 styk
300 g vand
200 g ølandshvedemel
175 g rugmel
50 g kærnemælk
25 g maltsirup
5 g gær
5 g salt

Smulder gæren ud i melblandingen, ælt derefter godt sammen med vand, kærnemælk og maltsirup inden du tilsætter salten og ælter dejen igennem igen.

Hæver køligt i 8-24 timer hvorefter det formes til boller og bages ved 250 grader i ca 15 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)