mandag den 26. oktober 2015

Rugfler møder skagensstykker


To af vores ynglingsmorgenbrød er rugfler og skagensstykker. Den største forskel på dem er indeholdet og typer af kerner. Da der skulle laves en ny portion morgenbrød var det  svært at vælge hvilken variant det skulle være, så derfor valgte jeg at lave en kombination.



Det var helt klart ikke sidste gang jeg gjorde dette, for de havde en rigtig god smag og en lækkert indhold af kerner.



ca 20 stk
150 g rugkerner
100 g blandende kerner (jeg brugte halv hørfrø og solsikkekerne)
300 g vand

375 g vand
300 g hvedemel
200 fuldkornshvedemel
125 g rugmel
10 g gær
10 g salt
evt solsikkekerne til at pynte med


Sæt kernerne i blød i vandet og lad dem stå ved stuetemperatur i 4-24 timer.

Smulder gæret ud i melblandingen og ælt derefter de iblødsatte kerne og vand i dejen. Ælt derefter salt i dejen og stil den på køl i 8-36 timer.

Vend dejen ud på et meldækket bord og drys solsikker oven nå. Skær det ud i de antal stykker du ønsker og vend dem på bagepladen så de står på solsikkekerner. Jeg penslede ikke stykkerne for at kerne til at holde fast.

Bages ved 250 grader i ca 18 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)