onsdag den 4. november 2015

Koldthævet manitoba boller med rugmel



Weekend er gerne lige med lækre boller eller rundstykker til morgenmad. Kravet er at de skal både smage og mætte godt samt have en lækker krumme. Dette lever disse koldhævet manitobaboller helt klart op til. Jeg havde en rest af en blanding af hvedemel og rugmel som også kom i.




ca 14 boller
550 g vand
400 g hvedemel
200 g manitoba mel
100 g rug og hvedemel sigtet sammen
10 g gær
10 g salt


Smuldrer gæret i hvedemelet, og bland alt det andet mel og vandet i. Dejen æltes et par minutter inden salten tilsættes og dejen æltes en sidste gang.

Kommes i smut skål og hæver koldt i 24 timer. Lad dejen stå på køkkenbordet en times tid inden du former bollerne. Jeg formede bollerne med våde hænder, det går dels at bollerne får en rigtig flot overflade og dels at dejen ikke hænger i.

Bages ved 250 grader i ca 18 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)