mandag den 30. november 2015

Potaske hjortetaksalt natron bagepulver - hvorfor og kan det erstattes af noget andet

Nu starter julemåneden lige om lidt og så er vi mange som kaster os over bageopskrifter. I mange af opskrifterne på julesmåkager indgår potaske eller hjortetaksalt i småkager.


Dette kan nogle steder give anledning til gennemrodning af køkkenskabene - for har vi nu noget af det. Hvis vi ikke har noget af det - kan vi så bage småkagen ude, eller anvende noget andet?

Du kan godt erstatte bagepulver med natron - og omvendt.

Men hvad med potaske og hjortetaksalt - og i nogle opskrifter skal der begge produkter i. Her er lidt beskrivelse af de to produkter. Som nævnt i indlægget kan du nøjes med kun at have hjortetakssalt. Men jeg vil klart anbefale at have begge slags (de kan holde i rigtig lang tid).

Et godt tips er i slutningen af december at gå på indkøb i dit supermarked - der er potaske og hjortetaksalt gerne på tilbud til meget lav pris. Sidste år købte jeg dem i den lokale fakta den 24. december til 1 kr pr pose.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)