onsdag den 25. november 2015

Praliné - evt til hjemmelavet chokolade


 De sidste par gange jeg har lavet fyldt chokolade har det enten været med karamel eller med nougatcrunch. Men praliné kan også anvendes som fyld til fyldt chokolade. Overvejer også at drysse det på en portion softice



En portion
100 g mandler eller hasselnødder
100 g sukker
1/2 dl vand
kornene af 1/2 vaniljestang
flormelis
evt 25-50 g mørk chokolade


Fordel mandler/nødder på en bageplade og sæt dem i oven i ca 10 minutter ved 180 grader til nødderne bliver gyldne.

Tag pladen ud af ovnen men lad nødderne bliver på så de holder lidt længere på varmen. Er det hasselnødder skal du nu nuldre dem fri for skaller (og fjerne dem fra pladen).

Kog en karamel af vand og sukker, ved at vandet koger og næsten er fordampet når sukkeret begynder at karamellisere. Tilsæt nødderne og rør rundt i blandingen inden den hældes tilbage på bagepladen som forinden er drysset med flormelis.

Lad blandingen køle helt af og skær/slå den i mindre stykkere inden det kommes i foodprocessoren sammen med vaniljekornene. Resultatet skal ende med at være en finkornet sammenhængende masse, hvorefter du evt kommer grofthakket chokolade i.
Her er kommet flydende karamel oven på praline

Opbevares i tætlukket beholder og kan anvendes i is, creme, fyldt chokolade mv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)