onsdag den 30. december 2015

Hjemmelavet små kransekager med havtorn


Der skulle ikke kun kransekage med ingefær på nytårsbordet - så derfor lavede jeg også en lille (men lækker) portion med havtorn.




ca 8 små kransekager
90 g marcipan
30 g flormelis
1/2 pastariseret æggehvide
15 g havtorn

Mos havtornene med en ske eller gaffel. Jeg valgte kun at bruge saften og så pynte lidt med skallerne. Ælt derefter havtorn, marcipan og flormelis. Kommes på køl et par timer hvis du laver stænger, men vil du som mig lave toppe af dem så kom det i en sprøjtepose.

Sprøjt i den størrelse du ønsker og kom evt en nød eller andet på som pynt (jeg valgte at anvende nogle af havtornskallerne til pynt)

Bages ved 200 grader i ca 10 minutter (hold øje med dem for de bliver pludselig hurtig bagt)

Husk når du bager kransekage er det en rigtig god ide at komme kagen på en plade, som du stiller oven på en anden plade når du bager dem. Samt bager dem midt i ovnen. Derved undgår du at bunden bliver meget mere brun/bagt end resten af kagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)