fredag den 11. december 2015

Ingefærsmåkage - traditionel svenske småkager


Disse ingefærsmåkager er traditionelle svenske julesmåkager. Så derfor skulle der bages en lille portion af dem. Det er nogle lækre småkager som nemt kan bages en anden gang. Ulempen ved dem er at de ikke holder sig sprøde i mere end en uges tid. Men som et tvist til de klassiske julesmåkager, så synes jeg de er gode



I min første bagning rullede jeg ikke dejen tyk nok ud, og det bevirkede at det færdige resultat efter få dage blev lidt blød og kedelig.

ca 25 stk
265 g hvedemel
50 g sukker
35 g mørk sirup
3 tsk stødt ingefær
125 g smør
1 1/4 dl vand

Sigt melet sammen med sukker, ingefær og sirup. Skær smørret i mindre stykker og smulder det i melet. Saml dejen med vandet.

Du kan enten rulle dejen til en pølse med en diameter på ca 3 cm og skære skiver af den. Eller rul dejen ud til 5 mm tykkelse og stik cirkler ud på ca 3 cm diameter. Bages ved 180 grader i 10-15 minutter.

Holdbarhed er ca 1 uge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)