fredag den 8. januar 2016

Cookies med marcipan og nougat - til anvendelse af juleresterne

Her efter julen er det sikkert ikke kun mig som har diverse rester af chokolade, nougat og marcipan. Disse cookies er lavet med rester af fx fyldt chokolade og marcipan som ikke var blevet spist - og var tæt på at blive smidt ud.





Men de smagte super godt i disse cookies. Jeg havde ikke et æg, men har du det så vil anbefale at anvende det. Det giver lidt mere luft til det færdige resultat.


ca 10 dobbelt cookies
100 g marcipan
70 g mel
75 g smør
50 g hakket mørk chokolade
25 g havregryn
25 g hvid hvedemel
evt 1 æg
1 tsk natron
2 g salt
1 tsk vaniljesukker

50 g nougat
evt nødder


Riv marcipanen og pisk den sammen med smør (og evt æg). Ælt derefter de andre ingredienser i (undtaget mørk chokolade) og ælt det hurtigt godt sammen. Til sidst æltes chokoladen hurtigt i dejen som rulles til en pølse på ca 3 cm som kommes på køl i ca 1 times tid.

Skær nougaten i tern på ca 1 cm * 1cm * 5 mm.

Skæres i skiver på ca 5 mm tykkelse. Kom et stykke nougat (og evt en nød) på og en skive cookie dej ovenpå.

Bages ved 180 grader i 12-15 minutter. De flyder lidt ud, så jeg valgte at dele portionen på to bageplader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)