onsdag den 13. januar 2016

Fletbrød med fuldkornsmel

Normalt får vi næsten altid boller til morgenbrød i weekenden, men denne gang havde jeg lyst til at lave dels et brød og dels at det visuelt godt måtte være rigtig flot.




Jeg tog derfor udgangspunkt i den dej jeg ofte bager fuldkornsboller af, lavede tre pølser ud af det som jeg flettede sammen. Det gav visuelt et rigtigt flot resultat.


1 brød
400 g hvedemel
400 g vand
200 g fuldkornsmel
10 g gær
10 g salt
æg eller mælk til at pensle med

Smulder gæret ud i melet, ælt derefter vand. Ælt dejen et par minutter ved lav hastighed og tilsæt saltet. Ælt derefter ved fuld hastighed i ca 5 minutter.

Stilles i køleskabet i 12-36 timer. Vendes ud på meldækket bord og deles i tre. Rul hver stykke ca 35 cm langt.

3 pølser ved siden af hinanden. Start med den i midten og læg til højre. Venstre pølse ind over midten (danner et kryds). Flet fra en side mod midten og ud og gentag med den anden side. Rul enderne spidse og vend dem ind under.

Hæve på bordet til dobbelt størrelse i 2-3 timer

Bagesten i ovn - 220 grader. Pensel brødet med æg, bages i ca 20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)