fredag den 22. januar 2016

Havregrynskugler på dadler - kan spises med god samvittighed også når det ikke er jul


En dag op til jul efterlyste kæresten nogle havregrynkugler - og kan du ikke lave dem på dadler i stedet for smør var hans spørgsmål. Nu kender han mig godt til at vide at sådan en udfordring naturligvis bliver taget imod :-) Her i de første par måneder efter julen, hvor man godt vil spise lidt sundt, kunne disse havregrynskugler være et godt alternativ.




Så da jeg skulle lave lidt snack til en komsammen, blev disse havregrynskugler lavet. Jeg lavede til samme anledning nogle lækre kugler som skulle overtrækkes med smeltet chokolade. Den chokolade som var tilovers efter dette valgte jeg at bruge i disse havregryns kugler. Men du kan nemt også bruges chokolade som ikke er smeltet.


ca 10 styk
75 g dadler uden sten
35 g mandler
25 g chokolade (evt smeltet)
20 g kokos
20 g havregryn


Giv først dadlerne en omgang i minihakkeren. Kom derefter de andre ingredienser (undtaget ca 10 g kokos) i minihakkeren og kør det en omgang til dejen bliver næsten ensartet. Rul derefter dejen til små runde kugler som trilles i den resterende kokos og stilles på køl indtil de skal spise.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)