mandag den 18. januar 2016

Luftige vaniljemuffin



Meget ofte når jeg bager muffins bliver de bagt med masser af chokolade og nødder. Men disse muffins er meget enkle og luftige. Samtidig smager de rigtig godt.


For at gøre dem endnu mere luftig valgte jeg at piske æggehviden stiv og forsigt at vende den i dejen.


ca 9 muffins
125 g sukker
125 g hvedemel
50 g smør
50 g mælk
1 æg
1 tsk vaniljesukker
1 1/2 tsk bagepulver
1 nip salt

Pisk æggeblomme, mælk, sukker samt smør sammen. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker samt salt sammen og pisk det i æggemassen.

Pisk æggehviden stiv og vend forsigtet først lidt af det i massen med æggeblommen. Når det er vendt godt sammen kan du vende resten af æggehviden i.

Fyld formene ca 3/4 del op og bag dem ved 175 grader i ca 18 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)