mandag den 25. januar 2016

Manitobabrød på fordej


Dette lækre manitobabrød skulle være blevet til nogle lækre baguettes, men den færdige dej var for blød til at kunne holde formen. Derved endte det i en hævekurve. Men det blev resultatet ikke dårligt af.


Det er et rigtig lækker brød med en sej krumme, god mæthed og så virker det frisk selv på 4. dagen.

Et stort brød 

Fordej:
200 g vand
125 g hvedemel
125 g rugmel
1 1/2 tsk honning
5 g gær

Dejen:
fordej
350 g vand
325 g hvedemel
150 g fuldkornsmel (manitoba mel)
5 g gær
10 g salt

Fordej:
Smulder gæren ud i melet og rør resten af ingredienserne. Stil dejen tildækket på køkkenbordet i 2-3 døgn

Dejen:
Bland begge slags mel sammen og smulder gæren ud i det. Kom derefter vand samt fordejen i og ælt i et par minutter inden du ælter saltet i. Sæt dejen på køl i 12-36 timer.

Hvis du ønsker at fortsætte med fordejen tager du ca 1/3 del af dejen fra og kommer igen skål, der stilles i kølskabet. Fordejen kan godt holde på køl i i nogle dage. Hvis du ikke ønsker at forsætte med fordejen får du bare et større brød.

Kom dejen i en hævekurv og lad det hæve i 2 1/2 - 3 timer.

Hvis du har en bagesten så kom den i ovnen når du tænder den på 260 grader Når ovnen er blevet godt varm kommes brødet på bagestenen  og temperaturen stilles på 250 grader. Efter 15 minutter stilles den ned på 225 grader i 10-15 minutter..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)