onsdag den 6. januar 2016

Sund, nem og lækker grønkåls"tærte"

Tærte er umiddelbart ikke det sundeste du kan spise pga tærtedejen. Men hvis du springer den over og tilsætter nogle ekstra fibre så har du et sundt resultat. Både grønkålen og husk indeholder fibre, så denne tærte kan spises med god samvittighed.



Vi spiste den til aftensmad suppleret med et par kartofler fra dagen før. Så var der endda to stykker til madpakken

ca 4 personer
1 stor tærteform
200 g skinketern
10 stænger grønkål
2 gulerødder
1  løg
5 fed hvidløg
300 g hytteost
6 æg
2 dl vand
6 spsk husk
salt
peber
karry

Rist først skinketern, snittet løg og hvidløg på panden. Jeg synes det giver lidt ekstra smag til det færdige resultat. Men er du presset i tid, kan du bare springe det punkt over.

Fjern stokken/stilken af grønkålene og snit dem fint (de kan nemt komme i minihakker/food processoren). Skær gulerødderne i tynde skiver

Pisk æg, hytteost, mælk, husk, salt, peber og karry sammen. Du kan nemt også tilsætte fx chili.

Smør en tærtefor og kom først bacon og løg i tærten formen. Kom derefter  grøntsagerne inden du hælder æggeblandingen over.

Du kan vælge at drysse revet ost over tærten, men det er en smagssag.

Bages ved 200 grader varmluft i ca 30 minutter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)