onsdag den 27. januar 2016

Svenske karamelsmåkager



Disse lækre og nemme småkager har jeg tidligere set på en svensk blog og de blev lidt impulsivt bagt til aftenkaffen. Jeg æltede dejen sammen imens aftensmaden var i ovnen og så blev blev småkagerne bagt da vi havde fået aftensmad.


Det var nogle lækre småkager, som er meget lyse når de kommer ind. Men er blevet flotte mørke når de tages ud af ovnen.

ca 20 styk
80 g mel
50 g smør
30 g sukker
10 g sirup
1/2 tsk bagepulver
1/2 spsk vaniljesukker

Pisk sukker, smør og sirup sammen. Tilsæt derefter mel, bagepulver og vaniljesukker. Ælt hurtigt dejen sammen og stil den på køl i 30 minutter (kan godt være på køl i længere tid). Jeg havde rullet det til en pølse med en diameter på ca 3 cm da jeg kom den på køl.

Rulles ud stykker som er max 5-8 cm i bredden og 3-5 mm i tykkelse. Bages ved 200 grader i ca 8 minutter og skæres derefter hurtigt ud i aflange stykker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)