onsdag den 24. februar 2016

Kirsebær-kakao kage med kokosmælk



Denne lækre og svampet kage blev lavet lidt som et eksperiment. For jeg havde forskellige rester i fryseren som skulle bruges. En rest kirsebærsauce fra julen, en rest kokosmælk og så en stor portion kakaocreme.


Det færdige resultat blev en lækker svampet kakaokage - selv på anden dagen på arbejde. Det var med vilje at jeg ikke tilsatte så meget sukker til kagen, idet mange af mine kollegaer ikke er så vilde med for søde kager. Men har du det ikke som dem, så kan du nemt tilsætte 100 g ekstra sukker.

1/2 bradepande
300 g vand
300 g hvedemel
250 g sukker
175 g kirsebærsauce
175 g kokosmælk
130 g kokosmel
50 g kakaopulver
80 g blødt smør
4 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker


Pisk æggeblommer og sukker luftig sammen i en skål. Pisk derefter smørret i. Sigt mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen i en anden skål.

Kom vand, kirsebærsauce og kokosmælk i æggemassen og pisk det sammen. Vend derefter melet samt kokosmel i .

Pisk æggehviderne stive og vend det forsigtigt i dejen.

Kommes i en form svarende til en halv bradepande (eller muffinsforme) og bages ved 180 grader i ca 30 minutter.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)