fredag den 4. marts 2016

Hasselnødde-mandelkage med chokolade/nougatfløde




Nogle gange skal man have lov til at forkæle sig selv og sine gæster. Denne lækre kage kan klart bruges som dette. Det er en kage der på en og samme tid virker let og samtidig utrolig smagfuld.


Jeg har serveret den med henholdsvis chokoladefløde og nougatfløde - en lækker softice vil heller ikke være dårlig. Det vigtigste er at du vælge en god chokolade i kagen, for den er med til give en god smags oplevelse.

Opskriften er oprindelig fra Claus Meyer og skulle kun laves på hasselnødder, men dels havde jeg ikke nok hasselnødder og dels så kan jeg rigtig godt lide mandler. Så derfor blev den lavet på halv mandel og halv hasselnødder


24-26 cm springform - nok til 10-12 personer
375 g sukker
200 g mandelmel
180 g hasselnødder (eller hasselnøddemel)
100 g mælkechokolade
9 æg
2 tsk bagepulver
3 spsk hvedemel
1/2 tsk kanel
Revet skal af en citron
Smør og sukker til at smøre formen

"Chokoladefløde" eller "nougatfløde"
3-4 dl piskefløde
150-200 g chokolade eller nougat


Piskefløde tilsat lunken smeltet chokolade/nougat. Du kan evt ladeblandingen køle lidt af, og pisk fløden en ekstra gang lige inden kagen serveres.


Kom hasselnødderne i ovnen på en bageplade ved 180 grader varmluft i ca 10 minutter. Når hinderne løsner sig på nødderne, tages pladen ud og nødderne afkøles. Derefter nuldres nødderne til hinderne er løsnes.

De afskallede nødder blendes i foodprocessor eller minihalkeren til fint mel

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

Del æggehvider og blommer for sig. Pisk æggeblommer og sukker luftig. Tilsæt derefter den smeltet chokolade og vend efterfølgende hasselnøddemel i.

Sigt bagepulver, mel og kanel sammen og vend det i blandingen. Tilsæt derefter den revet citronskral.

Pisk æggehviderne stiv. Kom ca 1/3 del af de pisket æggehvider i dejen - du må piske/tæske dejen. Vend derefter forsigtig resten af de pisket hvider i.

Kom dejen i en springform smurt, der først er smut  med smør og efterfølgende drys noget sukker i formen.

Bages ved 180 grader varmluft i ca en time.

Server med softice eller "chokoladefløde"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)