onsdag den 30. marts 2016

Knækbrød med ølandshvede og rugmel


Jeg har bagt flere forsøg på hjemmelavet knækbrød. Disse er det tætteste jeg ind til videre er kommet på hjemmelavet sprød knækbrød som kan holde sig i flere dage. Samtidig smager de rigtig godt. Du kan selv bruge de meltyper du ønsker.



ca 16 styk
150 g hvedemel
100 g vand
25 g fuldkorns ølandshvedemel
25 g rugmel
5 g gær

evt  flager eller seasamfrø


Smulder gæren ud i melet og ælt vandet i. Stil dejen i køleskabet i 2-12 timer

Vend dejen ud på et meldrysset bord og tryk den flad med hænderne. Rul derefter dejen ud i mellem to stk bagepapir (kom gerne mel på begge stykker). Rulles ud til en tykkelse på ca 1 mm.

Tag det øverste stykke bagepapir af og pensel med vand og drys evt flager på. Hvis du ønsker at det færdige resultat i forholdsvis ensartede stykker, så skær forsigtig i den ubagte dej med en kniv/pizzahjul.

Bages ved 180 grader i 10-12 minutter. Når brødet er kølet af kan du brække stykker af den. Kan holde sig sprøde i en lukket dåse i op til en måned

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)