onsdag den 23. marts 2016

Koldthævet fuldkorns gulerodsbrud med nødder



 Jeg har tidligere lavet gulerodsbrud, men denne gang havde jeg lyst til også at tilsætte nogle groft hakket hasselnødder. Som altid når jeg tilsætte nødder til en bolledej, er det med til at gøre resultatet endnu bedre.






ca 9  stk
275 g lunket vand
225 g hvedemel
150 g manitoba mel
100 g fuldkornsmel
50 g solsikker
50 g hakket nødder
35 g smeltet smør
15 g gær
8 g salt
1 æg
2-3 revne gulerødder




Smulder gæren ud i melet. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Ælt smør og salt i. Dejen skal være fast og smidig. Lad dejen hæve i køleskabet i 8-24 timer.


Stil den derefter på køkkenbordet et par timer inden du hælder den ud på bordet og lav en fordybning. Slå ægget ud i den og kom revet gulerødder, hakket nødder samt solsikker i. Fold nu dejen sammen til en stor bolle. Hæk dejen i små stykker med en kniv eller dejskraber, imens du hele tiden får ægget ind i dejen. 

Dejen skal ikke være jævn, men sammenhængende som en hakkebøf. Laves ca 9 stykker, som forsigtigt løftes på bagepladen og bages ved 220 grader i ca 15 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)