fredag den 11. marts 2016

Rugfler som bradepandeboller

Lige siden jeg lavede den første portion bradepandeboller, har jeg tænkt at bage rugfler som bradepandeboller.



Jeg justerede lidt i min opskrift på rugfler og valgte samtidig at hælde et par rester af solsikkekerne og græskarkerne bradepanden inden dejen kom på. For vi er begge vild med at der er disser kerne i bunden af brødet - hvis det er på toppen, så falder det også bare af inden du spiser det.

ca 20 styk
900 g vand
450 g hvedemel
350 g fuldkornsmel
200 g rugmel
150 g knækkede rugkerner
10 g gær
15 g salt
evt 100 g solsikkekerne eller græskarkerner

Kom rugkerner og alle slags mel i skålen. Smulder gæren ud i melet og ælt vandet i og derefter saltet i. Ælt dejen i et par minutter og stil den derefter på køl i 12-36 timer.

Solsikkekernerne og græskarkerner kom direkte på bagepapiret og dejen blev derefter hældt i bradepanden. Sørg for at dejen er jævnt fordelt.

Kom et viskestykke over dejen og lad den hæve et par timer tid.

Bages ved 250 grader i ca 20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)