fredag den 8. april 2016

Chokolade- og pecancookies som næsten smelter i munden

Disse lækre chokolade og pecancookies er af den slags cookies som næsten smelter når du får dem ind i munden og du kan nemt spise et par stykker til.



Indrømmet så elsker jeg bare cookies, og hvor jeg godt kan have en dåse med småkager til at stå i køkkenskabet i et par uger uden at være "nødsaget" til at smage på dem, så er det komplet umuligt med cookies. Derfor laver jeg ofte en stor portion, ruller dem til kugler og bager kun dem som skal bruges - resten kommer i fryseren og bliver bagt når lysten til friskbagte cookies melder sig.


Hvis du ikke har pecannødder så kan du nemt anvende valnødder eller andre nødder. Men fordelen ved pecannødder er at de ikke har en så kraftig gennemtrængende smag

ca 40 styk
295 g hvedemel
225 g blødt smør
150 g farin
150 g sukker
2 æg
1 1/2 tsk vaniljepulver
1 tsk natron
1/2 tsk salt
250 g grofthakket mælkechokolade
125 g grofthakket pecannødder

Pisk smør, farin og sukker luftig sammen med æggene (som tilsættes et ad gangen). Sigt vaniljepulver, hvedemel, natron og salt sammen i en anden skål og pisk det i æggesnapsen.

Vend derefter forsigtigt chokolade og pecannødder i.

Brug en spiseske til at forme kugler som sættes på bagepladen med lidt afstand. Jeg kunne have ca 12 kugler pr plade.

Bages ved 190 grader i ca 12 minutter (hvis de er frosne skal de have ca 15 minutter)

1 kommentar:

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)