mandag den 4. april 2016

Mandelstænger med mandelmel

Den oprindelig opskrift til disse mandelstænger fandt jeg i et blad da vi for et par år siden holdt ferie i Stralsund. Men jeg syntes mængden af mandler som skulle drysse ovenpå virkede voldsomt, og samtidig har de en tendens til at drysse af når de er bagt. Jeg valgte derfor at komme halvdelen af mandlerne i dejen som mandelmel.




Det er nogle lækre og lette småkager som på ingen måde er søde, så hvis du gerne vil have lidt sødme i dem vil jeg klart anbefale at fordoble mængden af sukker.


ca 20 styk
190 g hvedemel
115 g blødt smør
50 g hakkede mandler eller mandelflager
50 g mandelmel
50 g sukker + lidt ekstra til at drysse med
2 æg
1/2 tsk mandelekstrakt
et nip salt


Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt derefter et af æggene og mandelekstrakten og pisk det igen.

Sigt salt og mel sammen i en anden skål og bland mandelmelet i. Ælt melblandingen i smør-æggeblandingen til dejen er blevet glat. Derefter rulles dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca 2 cm.

Du kan nu vælge om du vil pensle dejen, drysse med hakkede mandler og lidt sukker hvorefter du skærer ud i stykker på ca 2*5 cm størrelse. Du kan også vælge at skære dejen ud når den er rullet ud, pensle stykkerne med (eller dyppe stykkerne i) æg, drysse med hakkede mandler og lidt sukker.

Bages ved 170 grader i 8-10 minutter til de bliver lidt gyldne. Stængerne kan holde sig i ca 1 uge i en lufttæt bøtte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)