onsdag den 6. april 2016

Skyrboller med durummel

Da jeg skulle ælte dej til sidste weekendens boller opdagede jeg at der stod en rest skyr i køleskabet som skulle bruges. Så derfor blev en stor del af væsken i disse boller erstattet med skyr. Jeg kom dog også lidt vand i dejen for at bollerne ikke blev for tørrer.




For at bollerne blev lækre luftige så æltede jeg også noget durummel i dejen. Durummelet er med til at give en luftig bolle.

Resultatet blev nogle lækre boller som både så flot ud og smagte godt

ca 12 boller
300 g hvedemel
260 g vand
240 g skyr
200 g fuldkorns durummel
10 g gær
10 g salt

Smulder gærent ud i hvedemelet og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt sammen i ca 5 minutter og lad den derefter stå ved køkkentemperatur en time inden den stilles på køl i 12-36 timer. Formes til den størrelse boller du ønsker og bages ved 250 grader i ca 18 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)