mandag den 2. maj 2016

En drøm af mandel-chokoladekage

Dette er en af disse typer kage som ikke har så mange ingredienser, men til gengæld smager som en drøm. Jeg bagte kagen lidt impulsivt en fredag eftermiddag hvor vi skulle have gæster til aftensmad, og den blev en succes.




Kagen kan endda med fordel bages dagen inden hvis du ønsker der. Samtidig kunne det være flot evt at drysse lidt nøddeflager på kagen lidt efter nougat-chokolade cremen er kommet på


6-8 personer
100 g sukker
100 g mørk chokolade
100 g smør
50 g mandler, blendet til mel
2 æg
Overtræk:
35 g mørk chokolade
35 g nougat

Bland mandelmelet og sukker i en skål. Hak smør og chokolade i små tern og smelt det over vandbad. Rør den smeltet chokolade sammen med mandelmelet og sukker.

Pisk æggene i blandingen et ad gangen. Dejen skal være jævn og glat inden det hældes i en smurt springform (18 cm).

Bages ved 175 grader i 30-35 minutter. Smelt chokoladen og nougat og rør det sammen til en glat masse. Lad kagen køle af inden du hælder det smeltet chokolade og nougat over kagen. Brug evt en paletkniv til at fordele chokoladen til et jævnt lag.

Lækker som dessert med is eller flødeskum og kan nemt holde 2-3 dage, så den kan godt laves før tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)