onsdag den 4. maj 2016

Fuldkorns "gulerodsbrud" med rødbeder

Sidste gang jeg bagte gulerodsbrud tilsatte jeg hasselnødder, denne gang havde jeg lyst til at anvende rødbeder i stedet for gulerødder. Det færdige resultat var ikke dårligt, men personligt så foretrækker jeg varianten med gulerødder. Men ind imellem er det også skønt med lidt andet end det morgenbrød man altid bager.








ca 9  stk
275 g lunket vand
225 g hvedemel
150 g manitoba mel
100 g fuldkornsmel
75 g solsikker
35 g smeltet smør
15 g gær
8 g salt
1 æg
1 revnet rødbede (mellemstørrelse)


Smulder gæren ud i melet. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Ælt smør og salt i. Dejen skal være fast og smidig. Lad dejen hæve i køleskabet i 8-24 timer.


Stil den derefter på køkkenbordet et par timer inden du hælder den ud på bordet og lav en fordybning. Slå ægget ud i den og kom rødbede samt solsikker i. Fold nu dejen sammen til en stor bolle. Hæk dejen i små stykker med en kniv eller dejskraber, imens du hele tiden får ægget ind i dejen. 

Dejen skal ikke være jævn, men sammenhængende som en hakkebøf. Laves ca 9 stykker, som forsigtigt løftes på bagepladen og bages ved 220 grader i ca 15 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)