mandag den 23. maj 2016

Klassisk fransk mørdej - fx til pæretærte


Der er ikke noget så lækkert som en god mørdej. Der findes forskellige versioner af mørdej, denne franske version anvendes ofte til tarte tain. Hvorfor den kaldes fransk mørdej ved jeg ikke, men jeg formoder det skyldes at den ikke indholder meget sukker. Sødmen i tærten tilføres i stedet via fyldet i tærten. Fx æblefyldet i tarte tain.



Jeg anvende denne mørdej til en lækker pæretærter, hvor jeg tilsætte noget mere marcipan til pærerne så sødmen kom frem.

Dej til to tærter
500 g hvedemel
375 g smør
6 spsk sødmælk
1 æggeblomme
30 g sukker
1 1/2 tsk salt

Skær smørret i mindre stykker og smulder det i melet. Tilsæt mælk, æggeblommer, sukker samt salt og ælt hurtigt dejen sammen.

Del portioner i to - du kan nemt komme den ene af portionerne i fryseren (gerne udrullet). Stil den anden del af dejen  køl i mindst en time. Rulles ud og kommes i tærteform.

Kom folie og tørret bønner oven på dejen og bag tærten ved 160 grader i ca 20 minutter. Tag folie og bønner af tærten bag tærten i 5-10 minutter til dejen får lidt farve

Denne tærtedej passer fint til tærter med sødt fyld pga det lave sukker indhold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)