mandag den 6. juni 2016

Lækkert havre-rug-franskbrød


Kæresten driller mig tit med at det er sjældent at han får samme slags brød eller boller flere gange. Men dette lækre havre-rugbrød har vi fået rigtig mange gange. Dels fordi det er utrolig lækkert - og selv efter et par dage er det ikke tørt og kedeligt. Dels fordi jeg godt ville have mængden af væske i dejen til at passe.


Et brød
595 g vand
300 g (manitoba) hvedemel
200 g fuldkornsmel
125 g rugmel
100 g havregryn
75 g rugkerne
60 g solsikkekerner
15 g salt
15 g gær

Stil rugkerner, havregryn og solsikkekerne i blød i 245 g vand i et par timer (kan nemt stå i et døgn hvis du kommer det i køleskabet).

Smulder gæret ud i hvedemelet og ælt alle ingredienserne sammen. Ælt gerne dejen i 5-8 minutter. Stil derefter dejen køligt (mix 6 grader) i 12-36 timer.

Hvis du har en hævekurv lader du efterfølgende dejen hæve i ca 3 timer i kurven. Hvis du ikke har en hæve kurv, stiller du dejen ved stuetemperatur i ca 2 timer hvorefter du former brødet og lader det hæve en times tid.

Bages ved 235 grader i ca 30 minutter. Dette brød kan nemt holde sig i 3-4 dage.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)