onsdag den 20. juli 2016

Syltede halve hyben

Disse syltede hyben får jeg ikke lavet hver år, egentlig lydt synd for de smager godt og dejlige i fx kager og tærter.

Jeg har brugt det til mini tærter og muffins. Samtidig overvejer jeg at komme dem i morgenbrød.







Det færdige resultat blev nogle meget lækre hyben, der hverken var for sure eller søde. De kan nemt bruges i stedet for marmelade.

ca 1,5 liter færdig resultat:
1 vaniljestang
350 g rørsukker
500 g rensede og halveret hyben
2 dl vand
Ca 1 dl æbleeddike

Flæk vaniljestangen og bland vaniljekorn og noget af rørsukkeret sammen. Kom vaniljesukker, vaniljestang, sukker, hyben og vand i en gryde. Lad det komme i kog og lad små koge i ca 15 minutter.

Tag gryden af og kom æbleeddiken i. Skyld de glas som hybene skal i, i kogt vand og kom evt lidt atemon i.
Hæld hybene i glas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)