onsdag den 24. august 2016

Brigadeiros chokoladetrøfler - karamel version af romkugler

Disse chokoladetrøfler stammer oprindelig fra Brasilien og fra under anden verdenskrig. Hvilket er årsagen til at de ofte bliver kaldt for Brigadeiros.




Det er en lækker kombination af karamel og chokolade. Men indrømmet når du fået en (max to) kugler, så skal du heller ikke have mere.

Jeg havde overvejet at rulle dem i kokos og mandelmel istedet for chokoladekrymmel. Men jeg kunne se at netop chokoladekrymlen er et af deres kendetegn. Jeg valgte derfor at lave de fleste i chokoladekrymmel og nogle enkle i mandelmel. Personligt er jeg mest vild med dem i mandelmel, idet chokoladekrymlen sammen med karmelmassen kan gøre at det bliver lidt for sødt.



ca 25 stk

4 dl kondenseret mælk
25 g smør
2 spsk piskefløde
2 tsk lys sirup
2 tsk kakao
85 g mørk chokolade skårret i mindre strykker
200 g chokoladekrymmel (kan man erstatte det med kokos?)

Kom det kondenseret mælk i en gryde og lad det langsomt komme i kog. Tilsæt derefter smør, fløde og lys sirup under omrøring.

Når der kommer små bobler i massen kommes kakao og chokolade i.  Lad det simre i ca 10 minutter til det er tyknet.

Kom blandingen i en skål og lade det køle ned til stuetemperatur.


Kom lidt smør på hænderne og og lad små chokoladetrøfler på ca 2 -3 cm diameter. Vend dem i krymmel til de er total dækket. Opbevares på køl ind til servering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)