onsdag den 10. august 2016

Havregryns-solsikkeboller

Disse svampede og mættende boller blev bagt til en hyggelig weekend i sommerhuset - så skal man jo forkæles med noget godt.  Men de er også super gode til madpakken



Du kan nemt erstatte solsikkekerne med græskarkerne, men så vil jeg reducere vandmængden med ca 50 gram.


ca 16 styk

600 g vand
400 g hvedemel
200 g fuldkornsmel
75 g havregryn
75 g hvedekerner
75 g solsikkekerner
10 g gær
5 g salt


Sæt kerner, havregryn og solsikkekerne i blød i 250 g vand i mindst to timer (gerne et døgnstid).

Smulder melet ud i hvedemelet og ælt alle ingredienserne sammen. Ælt gerne dejen i 5 minutter så den er æltet godt sammen.

Hvis det er muligt så lad dejen hæve en times tid ved køkkentemperatur inden du stiller den i køleskabet i 12-36 timer.

Form dejen til boller og lad dem hæve ved køkkentemperatur et par timer inden du bager dem ved 250 grader i ca 18 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)