mandag den 29. august 2016

Pecan-peanut brownies

Denne lækre brownie blev bagt impulsivt en aften hvor vi fik gæster. Jeg tog udgangspunkt i opskriften på Meyers gode chokolade brownies men justerede lidt i mængderne pga jeg ikke havde det hele.




Valnødderne med peanuts og pecannødder, de hele æg blev erstattet med æggeblommer, chiafrø og vand (det er en nødløsning du nemt kan anvende hvis du mangler æg).


6-8 personer
225 g sukker
125 g lys chokolade
100 g peanuts og pecannødder
80 g smør
50 g mørk chokolade
40 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 spsk vand
2 æggeblommer
1 spsk chiafrø
1 1/2 spsk kakao

Rør vand og chiafrø sammen og lad det stå lidt. Smelt imens den lyse chokolade (over vandbad eller i mikroovn).

Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggeblommerne sammen med chiablandingen og kom dem i sukkermassen (lidt af gangen). Kom efterfølgende den smeltet chokolade. Sigt til sidst kakao og mel i dejen og rør den godt sammen.
Hak den mørke chokolade groft og vend det samt peanuts i dejen.

Bages i en form på ca 24*24 (gerne foret med bagepapir) ved 175 grader i ca 35 minutter. Kagen virker ikke bagt, og du kan ikke lave den klasisske test med om noget af dejen hænger i. For der er rigtig godt med chokolade i den. Men hvis du kan mærke at kagen virker lidt fast på toppen, så er den bagt.

Jeg serverede den afkølet med is og mango til og der var glade minder hele vejen rundt om bordet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)