fredag den 16. september 2016

Græskarboller med hvid hvedemel

Hvor utrolig det en lyder så havde vi ikke nogle boller eller brød i fryseren. Så da jeg skulle bage en portion boller til weekenden, blev det en noget større portion end normalt.




Da jeg samtidig havde en pose hvid hvedmel som var gået i stykker, så blev dejen æltet med udgangspunkt i dette.

800 g manitoba mel
800 g vand
200 g hvid hvedemel
100 g grahamsmel
100 g græskarkerne
15 g salt
15 g gær

Kom det hvid hvedemel, grahamsmel og kerne i blød i alt vandet en times tid (eller et døgn tids) inden du tilsætter resten af melet.

Smulder gæret ud i melet og ælt dejen sammen imens du tilsætter saltet. Lad dejen hæve ved stuetemperatur et par timer inden du stiller den i køleskabet i 12-36 timer.

Form bollerne og lad dem hæve et par timer hvis det er muligt - de kan også stilles direkte i ovnen.

Bages ved 250 grader i ca 18 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)