mandag den 26. september 2016

Luftige squashboller

Disse boller blev bagt fredag aften og de sidste blev spist søndag aften. Der var de stadig utrolig lækre og luftige. De blev brugt til morgenbrød og sandwhich - de var så gode at vi bare måtte have sandwhich til aftensmad som søndagen.



Kærestens kommentar at jeg meget gerne måtte lave sådan en portion igen, for det var klart nogle boller som var rigtig gode. Jeg kan godt lide boller somindeholder mange fibre, men samtidig er luftige og lækre. Disse boller opfylder helt klart det kriterier.

ca 12 boller
475 g manitobamel
400 g vand
300 g revet squash
200 g fuldkornshvedemel
135 g hytteost
100 g græskarkerner
60 g havregryn
10 g gær
10 g salt

Bland revet squash, græskarkerner og havregryn i en skål og stil det i køleskabet i 12-24 timer.

Kom melet i blandingen og smulder gæret ud i melet. Tilsæt resten af ingrediensern og ælt dejen. Lad den stå på køkkenbordet i 1-2 timer inden du stiller den i køleskabet i 12-36 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær bollerne i den størrelse du ønsker. Dejen var lidt blød, så jeg lod den ikke efterhæve. I stedet kom den direkte i ovnen ved 250 grader i ca 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)