mandag den 17. oktober 2016

Bagt æble med marcinpan og nougat


Vores lille æbletræ har de sidste par år givet mange æbler - faktisk lige siden vi vedtog at hvis det blev ved at give et par æbler om året, så blev det fældet.


Derfor plukkede jeg i midten af september en god portion æbler, som vi har spist en del af. Da jeg en dag arbejde hjemmefra, fik jeg dog lyst til at lege lidt med æblet.

Du kan anvende et helt æble (og udhule det - men sådan at der stadig er en bund) eller halvere æblet og udhule det.

Jeg valgte det halve æble og fyldt det med marcipan og nougat fyld - det blev rigtig godt. Hvis du har lidt is eller creme fraiche kan det nemt serveres som dessert.


1/2 æble
15 g marcipan
10 g nougat
10 grofthakkede mandler

Riv marcipan og nougat i en skål og bland mandlerne i.

Hvis det halve æble ikke kan ligge, så skær lidt af "bunden" så det kan ligge stabilt i ovnen. Kom fyldet i æblet og bag det ved 175 grader varmluft i ca 15 minutter.

Lad det køle lidt af inden du sætter tænderne i det :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)