mandag den 24. oktober 2016

Græskarbrød på fordej

Du behøver ikke lave fordejen hvis du synes det virker for bøvlet eller presset. Men jeg synes fordejen er med til at give bollerne luftighed og smag.



I denne opskrift har jeg også valgt at anvende revet squash, hvis du ikke har dette kan du bare anvende samme mængde vand i stedet.


Fordej:
100 g vand - eller revet squash
50 g rugmel
1 g gær

Dej:
200 g vand
300 g manitoba mel
275 g revet squash
200 g fuldkorns ølandshvedemel
100 g græskarkerner
50 g sesamfrø eller hørfrø
15 g salt
1 g gær


Fordejen røres sammen og stilles ved køkkentemperatur i 12-24 timer.

Dernæst æltes resten af ingredienserne i og dejen står ved køkkentemperatur i et par time inden den stilles på køl i 12-36 timer.

Form bollerne med våde hænder og bag dem ved 250 grader i ca 18 minutter. Så dufter køkkenet af lækre boller, som lige skal have lov til at køle lidt af inden du kan nyde dem




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)