fredag den 7. oktober 2016

Squash boller igen igen :-)

Som følger af denne blog har du nok opdaget at ikke blot har vi mange blommer i år, men squash planter giver også rigtig meget.





Så selv om vi spiser rigtig meget til aftendag, og der er kommet mange portioner i fryseren, så er der stadig meget squash.

Derfor valgte jeg at komme rigtig meget revet squash i disse boller. Når en stor del af væsken er revet squash føler du at dejen er alt for tør når du ælter den sammen. Men husk at den revet squash frigiver meget væske. Jeg lod derfor  kernerne (og havregryn) samt squash stå et par timer inden jeg æltede resten af ingredienser i. Du kunne også nemt lade det stå et døgn på køl inden du ælter det hele sammen.

Den store mængde af squash gør at bollerne er utrolig lækre og svampet (på den gode måde) selv på 3. dagen.


ca 18 boller
500 g manitobamel
300 g vand
500 g revet squash
200 g fuldkornshvedemel
100 g græskarkerner
60 g havregryn
10 g gær
10 g salt

Bland revet squash, kerner og havregryn sammen og lad det stå et par timer (eller et døgn på køl). Kom derefter begge slags mel i, smulder gæren ud i melet og ælt resten af ingredienserne sammen.

Lad evt dejen stå ved køkkentemperatur en times tid inden du stiller den på køl i 24-36 timer.

Form bollerne og bag dem ved 250 grader i ca 18 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)