onsdag den 28. december 2016

Enkel kransekage med havtorn og nougat til 2 personer


Du ser op til nytår mange flotte kransekager, men hvis man ikke er mange nytårsaften, kan det være svært at få spist det.



Derfor lavede jeg denne kransekage som er en kombination af en de små kransekager og så en stor kransekage. Dvs. det er en almindelig top gange 4, så du kan dele den i 2-4 stykker.


ca 2 store kransekager
90 g marcipan
30 g flormelis
1/2 pastariseret æggehvide
15-30 g nougat (afhængig af hvor vild du er med det)
15 g havtorn

Riv marcipanen groft, og ælt det sammen med flormelis og æggehvide.

Tag ca 1/3 af kransekagemassen og tril den i to kugler som presses flade på bagepapir (ca 5 cm i diameter.

Kom derefter en skive nougat på (størrelse afhænger af din kærlighed til nougat) og fordel derefter havtornen oven på.

Kom resten af kransekagemassen i en sprøjtepose og sprøjt først en kant rundt om nougaten og derefter en flot top oven på.

Bages ved 190 grader i ca 12 minutter (hold øje med dem for de bliver pludselig hurtig bagt). Husk når du bager kransekage er det en rigtig god ide at komme kagen på en plade, som du stiller oven på en anden plade når du bager dem. Samt bager dem midt i ovnen. Derved undgår du at bunden bliver mere brun/bagt end resten af kagen.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)