onsdag den 11. januar 2017

Luksus kokosmakroner med marcipan og nougat

Disse markroner er oplagt at lave hvis du har en rest marcipan og nougat fra julen.



ca 16 stk
150 g rørsukker
250 g kokosmel
100 g revet marcipan
ca 80 g nougat
3 æg



Risk sukker, vanilje, marcipan og æg godt sammen. Rør derefter kokosmel i og lad det stå dækket på køkkenbordet i ca 15 minutter så kokosmelet suger væsken fra æggene.

Skær nougaten i små stykker - du skal bruge et stykke pr kokosmarkon.

Form med fingerne ca 16 toppe (afhængig af hvilken størrelse du ønsker) og kom nougaten i midten af fyldet. Dyp fingerne i en skål med vand hver gang du har formet en top, så hænger massen ikke så meget på fingerne.


Bages ved 175 grader varmluft i ca 16 minutter til de begynder at blive gyldne. Toppene kan evt dyppes i smeltet chokolade når de er blevet afkølet.

Opbevares i en tætlukket bøtte. Jeg har altid lært at du skal kommet lidt frisk lyst brød i bøtten, så opsuger kokostoppene noget af væsken derfra. Resultatet er at brødet bliver rigtig tørt og toppene er stadig lækre. Men uanset hvad så skal de spises inden for 1-2 uger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)