fredag den 27. januar 2017

Upside down brownie

Det er ikke altid at det færdige resultat ender med at blive som planlagt. Dette var klart tilfældet her, for valnødderne faldt ikke ned i dejen som de jo skal i en klassisk brownie. Istedet blev de pænt liggende i dejen. Men det gjorde helt klart ikke noget ved det færdige resultat.



Årsagen til at nødderne ikke faldt til bunds, var at denne kage blev bagt i sommerhuset. Jeg havde derfor vejet ingredienserne af hjemmefra, og havde kommet nødderne i en bøtte sammen med melet. Bliver nødderne vendt i mel, falder de ikke til bunds.

Bageform på 26*18
255 g sukker
100 g valnødder
75 g smør
75 g mel
75 g mørk chokolade
2 spsk kakao
2 æg
1 1/2 tsk vaniljesukker
lidt salt


Smelt henholdvis smør samt chokolade og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse.

Vend de andre tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt det derefter i æggemassen. Vend det lidt hurtigt rundt inden du vender det smeltet smør og chokolade i. Rør dejen godt igennem og fordel den i formen.

Drys valnødder ud over og bag den ved 175 grader i ca 30 minutter. Husk at en brownie endelig ikke må blive bagt for meget - og derfor ikke må bages ved varmluft. Den er færdigbagt når der kun hænger lidt dej ved en pind når du stikker den i dejen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)