mandag den 13. februar 2017

Hjemmelavet is med havtornkaramel

Der er en stor risiko ved denne opskrift, for efter at have lavet denne portion is, har jeg vedtaget at det varer meget langtid inden købeis igen kommer inden for døren. Det er utrolig nemt at lave, og du kan anvende fx chokolade eller andet frugt istedet for havtornkaramellen.



Denne portion passer perfekt i mine små bøtter på 1/2 liter og samtidig passer mængden rigtig godt til 4 personer hvis du skal bruge is som tilbehør til en tærte eller chokoladekage

4 personer
Karamel:
20 g rørsukker
25 g havtorn

Parfait:
200 ml fløde
2 pasteuriserede æggeblommer
Vaniljekorn fra 1/2 stang
30 g rørsukker

Lad sukkeret karamellisere i gryde ved svag varme og tilsæt havtorn. Lad det småsimre til karamellen er opløst af væsken fra havtornene. Når væsken er kogt helt tages gryden af. Når karamellen er afkølet skal den stadig være flydende, hvis den er for tyk tilsættes der vand. Er den for tynd koges den mere ind

Alle ingredienserne til parfaiten skal være kolde - lige som røreskålen. Kom alle ingredienserne i skål og pisk det til skum, som ikke bliver for fast. Men nok til at der kan laves små toppe.
Hæld skummet i en form og hæld  karamellen over. Rør med en gaffel eller pind lidt rundt i skummet, så karamellen fordeler sig. Fryses mindst 6 timer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)