onsdag den 29. marts 2017

Koldthævet ciabatta stykker

Disse lækre fuldkorns ciabattaboller blev bagt med udgangspunkt i en gammel opskrift på bloggen, og blev lige så gode som jeg huskede det.  Luftige og med lidt sej krumme - lige som jeg gerne vil bage en ciabatta bolle.

ca 8 styk
625 g vand eller mælk
450 g hvedemel
150 g fuldkornsdurummel
10 g salt
10 g gær

Dag 1 blander du 200 g koldt vand, 10 g gær samt 200 g hvedemel sammen og tilsætter 5 g salt. Kom film over dejen og lad den stå ved stuetemperatur i mindst 8 timer (jeg lod den stå i ca 12 timer).

Kom resten af vand, hvedemel, salten samt durummelet i fordejen og ælt den godt igennem - min fik ca 10 minutter i køkkenmaskinen. Smør en skål med godt olivenolie og kom dejen i. Dæk igen dejen med film og lad den stå ved stuetemperatur i ca 2 timer.

Hælde dejen på et meldækket bord og skær dejen i de antal stykker brødet som du ønsker.

Bages på bagesten i på grillen eller i ovnen ved 250 grader i ca 20 minutter. Har du ikke en bagesten, så sørg for at ovnen er rigtig godt varm inden du kommer brødet ind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)