onsdag den 15. marts 2017

Luftige og lækre fuldkornsboller med masse af hytteost




Disse boller er utrolig luftige og lækre - selv efter et par dage. Hemmeligheden bag det skyldes den høje mængde hytteost der er er i. Det drillede mig lidt at ramme en perfekte mix. Men denne gang ramte det perfekt - så perfekt at kæresten har drillet mig med om jeg nu kan ramme det igen :-)


ca 16 boller
500 g vand
400 g manitobamel
250 g hytteost
200 g fuldkorns ølandshvedemel
100 g hørfrø
12 g salt
10 g gær

Smulder gæren ud i melet og ælt alle ingredienserne sammen. Ælt gerne i 5-10 minutter inden du lader dejen hæve ved køkkentemperatur en times tid. Stil derefter dejen på køl i 12-36 timer inden du former bollerne og bager dem ved 250 grader i ca 18 minutter.

Så er der dømt lækre boller som jeg elsker at nyde næsten frisk fra ovnen med koldt smør og en god kop te. Men de smager som nævnt også rigtig godt de næste par dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)