onsdag den 22. marts 2017

Speltbrød i bradepanden



Dette speltbrød er utrolig nemt at lave. Skal blot æltes sammen, stilles på køl og derefter hældes direkte i en bradepande inden de bages. På grund af den høje mængde vand og det forhold at speltmel ikke har så højt et glutenindhold og dermed ikke kan holde formen under bagning, bager jeg altid dette brød som boller.



1 brød (fylder en 1/2 bradepande):
500 g vand
400 g hvedemel
200 g fuldkorns speltmel
10 g gær
10 g salt


Bland alle ingredienserne (undtaget salt) og ælt i ca 5 minutter hvorefter salten tilsættes. Dejen stilles i køleskabet i 12-24 timer.

Dejen hældes ud på bradepande og der drysses evt lidt mel over.

Bages ved 250 grader i 20 minutter og derefter ved 235 grader i ca 15 minutter.

Så er det bare at vente lidt til brødet er blevet så køligt at du kan skære af det. Nemmere kan det ikke blive.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)