mandag den 10. april 2017

Dadelpåskeæg

Disse dadelkugler har jeg efterhånden lavet et par gange. Enten som hygge-snack eller som en af delene i dessert tapas. Nogle gange har  inden servering trillet dem i flormelis hvorfor jeg har endt med at døbe dem for alternative snebolde. Men her op til påske kan de måske døbes for alternative påskeæg


Fra start til slut er der max 10 minutter, så det virkelig noget du kan lave i sidste øjeblik - eller lave dem et par dage før og bare lade dem være i køleskabet til servering.



Jeg laver dem normalt på valnødder og pekannødder (ikke noget bestemt blandingsforhold), men du kan også nemt lave dem på bare en af nødderne. Eller bruge det som en anledning til at få ryddet op i forskellige rester af nødder.



ca 16 stk
80 g valnødder og pekannødder
25 g kokosmel
10 dadler uden sten
1 spsk kokosolie
1/2 tsk vaniljeekstrakt (eller 1 tsk vaniljesukker)
flormelis


Kom først nødderne og kokosmel i din foodprocesser eller minihakker. Når det er blevet til et fint smulder kommes dadlerne, kokosolie, salt og vaniljeekstrakt i og der køres til det blevet en ensartet masse.

Form kuglerne i den størrelse du ønsker, mine vejede ca 15 gram og det passede fint til du lige bider dem over en enkelt gang. Kom dem gerne i køleskabet i mindst en time før servering, men det er ikke strengt nødvendigt. Rul derefter kuglerne i flormelis og stil dem på køl ind til de skal spises

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)