mandag den 3. april 2017

Fødselsdags kanelsnegle


Da kæresten for et stykke tid siden havde fødselsdag og samtidig kunne arbejde hjemme denne dag, hvad var så mere oplagt end at bage en portion kanelsnegle til morgenmad. Jeg valgte at bage portionen i en springform for at det fyld som evt flød ud, blev opsuget af dejen under bagningen.

Springformen viste sig at være en rigtig god ide, og var helt klart med til at sneglene holdt godt på fyldet.

Du kan nemt komme glasur på, men da ingen af os er vilde med det (i store mængder), så spiste vi dem uden.

ca 12 små snegle
135 g hvedemel
85 g smør
60 g kold mælk
12 g sukker
8 g gær
1 tsk salt
1 æggeblomme

Remonce:
75 g smør
50 g rørsukker
40 g musvadosukker
1/2 tsk kanel

Smulder gæren ud i melet og rør mælk, salt, sukker og æg i. Skær smørret i små stykker og kom det i melet. Ælt dejen sammen og stil den derefter på køl i mindst 12 timer

Piske begge slags sukker, smør og kanel samme. Rul dejen ud til en aflang firkant og fordel remoncen på den.

Rul det sammen til en roulade og skær skiver af ca 3 cm tykkelse. Fordel dem evt i en springform beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i ca 30 minutter inden du bager dem ved 200 grader i ca 25 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)