fredag den 21. april 2017

Hytteost-speltbrød


Da jeg forige weekend bagte speltbrød, kom jeg til at tænke at dette var et brød som var oplagt at tilsætte en portion hytteost. I forvejen er det et utrolig lækkert luftigt brød som er lidt svampet, ved at tilsætte hytteosten bliver det endnu mere luftig og svampet. 



1 brød (fylder en 1/2 bradepande):
500 g vand
400 g hvedemel
200 g hytteost
200 g fuldkorns speltmel
10 g gær
10 g salt


Bland alle ingredienserne (undtaget salt) og ælt i ca 5 minutter hvorefter salten tilsættes. Dejen stilles i køleskabet i 12-24 timer.

Dejen hældes ud på bradepande og der drysses evt lidt mel over.

Bages ved 250 grader i 20 minutter og derefter ved 235 grader i ca 15 minutter.

Så er det bare at vente lidt til brødet er blevet så køligt at du kan skære af det. Nemmere kan det ikke blive.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)