onsdag den 19. april 2017

Skinkegalette - twist mellem pizza og tærte

Indrømmet så er jeg vild med pizza og tærter, så da jeg første gang stødte på galette og læste at det var en mellemting mellem pizza og tærte, var jeg solgt.






Efter lidt søgning på nettet fald jeg over forskellige opskrifter på galette, især den med spaghetti fristede meget. Fyldet på pizzaen var med udgangspunkt i nogle rester - tomat sauce og skinke.


En person:
Dej:
100 g hvedemel
50 g vand
1 spsk olie
1/2 tsk bagepulver
lidt salt

Du kan anvende det fyld du vil kom på en pizza, men fordelen er at du kan komme mere fyld på idet fyldet ikke flyder ud pga du folder kanterne op.

Ælt alle ingredienserne sammen så du får forholdvis blød dej. Kom dejen på køl i mindste 30 minutter.

Rul dejen ud (evt direkte på bagepapiret) og fordel fyldet på midten af dejen. Fyldet må ikke fylde det hele, idet kanterne skal foldes ind over fyldet. Pensel kanterne med lidt olie og drys ost over fyldet.

Bages ved 250 grader i 5 minutter og skru derefter ned på 200 grader i ca 20 minutter.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)