mandag den 8. maj 2017

Swiss chocolate muffins med kondenseret mælk

Lige nu testbages der chokoladekage på livet løs. Men for at vi ikke bliver vildt træt af det, bages det i som muffins. Så er det nemt at smide resten i fryseren og tage dem op en aften man bliver lækker sulten.


Disse lækre chokolade muffins er bagt med ud gangs punkt i min opskrift på swiss chocolate cake med kondenseret mælk. Jeg valgte dog at bage en noget mindre portionen som endte med at give 10 muffins.

10 muffins
135 g mel
100 g sukker
70 g smør
1/3 dåse kondenseret mælk
15 g kakao
1 æg
1/2 spsk bagepulver
kornene af 1/2 vaniljestang

evt chokolade til pynt


Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til en cremet masse, Tilsæt ægget og pisk dejen grundigt, Sigt mel, kakao og bagepulver i blandingen og vend det forsigtig i smørret. Rør derefter den kondenseret mælk i dejen.

Fordel dejen i dine muffinsformen - jeg kom 40 gram i hver form. Bages ved 180 grader varmluft i ca 16 minutter. De hæver utrolig flot i ovnen, men faldt lidt sammen i de sidste ca 10 minutter. Men til trods for det så var det stadig et luftigt resultat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)