fredag den 25. januar 2013

Knækbrød

Til dagens venindefrokost skulle vi have lidt hyggesnack inden frokosten. Ud over soyamandler, grøntsagsstave (gulerødder, peberfrugt, blegselleri og agurk) med dip, skulle der lidt mere til. Jeg har tidligere forsøgt med havregrødschips, men synes ikke altid resultatet er perfekt.

Samtidig kunne vi godt selv ind imellem bruge lidt snack til efter aftensmaden. Så derfor blev det en gang knækbrød, som fik lidt ekstra salt (der kan også nemt tilsættes paprika for at gøre det mere spicy).


Mel og kerner
ca en bageplade
2 dl forskellige kerne (fx solsikker, græskarkerne, hørfrø, seasamfrø) Dvs en god mulighed til at få brugt rester
1/2 dl valsede rugkerne - eller 3/4 dl havregryn
75 g fuldkornshvedemel (kan droppes og tilsæt i stedet ialt 150 g hvedemel)
ca 60 g hvedemel
1 dl vand
1/2 dl rapsolie
1 tsk saltDet hele æltes sammen. Afhængig hvorvidt du bruger rugkerne eller havregryn samt mængden af fuldkornshvedemel, kan mængden af hvedemel variere. Men dejen skal ende med at være glat - ikke klisteret eller tør.

Det rulles ud imellem to bagepapir/bagemåtte - det skal ca fylde en plade. Må ikke blive for tyndt, da det så bliver for brændt i ovnen.

Når det er kommet på pladsen skæres det i det stykker du har lyst til - skal ikke skæres helt igennem. Det skal være sådan at du knækker stykkerne fra hinanden, når det er bagt. Du kan nu vælge at pensle det med vand og drysse med flagesalt. Jeg har ikke prøvet at komme kryderier ovenpå (kun i dejen), men det burde også være muligt.Færdig resultat - holdbarheden var kun et par dage, så var de væk :-)

I en forvarmet ovn på 180 grader i 20-25 minutter. Her det vigtig at være opmærksom på at vores ovne ikke er forskellige, idet knækbrødet, godt må blive flot brun, men ikke for sort.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Stort som småt - alle kommentar er velkommen :-)